Ayurvediset kuumakivihieronnat

Kuumakivihieronta on tuhansia vuosia vanha hoitomuoto, jota on käytetty osana itämaista lääketiedettä. Alkuperäiskansat ovat käyttäneet kuumia kiviä erilaisten vaivojen hoitamiseen, puhdistushoidoissa, erilaisten kiputilojen ja hermostollisten ongelmien hoidossa. Nykyiset, länsimaissa suosituksi tulleet kuumakivihieronnat pohjautuvat vanhaan kuumilla luonnonkivillä hoitamisen periaatteeseen.

Kuumakivihieronta tehdään käyttämällä eri kokoisia lämmitettyjä luonnon hiomia basalttikiviä. Kivet on kerätty tuliperäisiltä alueilta Argentiinasta, Perusta ja Indonesiasta, mistä johtuu kivien suuri mineraali- ja rautapitoisuus. Basalttikivillä on erinomainen lämmön sitomis- ja luovuttamiskyky.

Lämpökivien asettamisen kehon energiakeskuksien välittömään läheisyyteen uskotaan tehostavan kehon luonnolllista palautumis- ja parantumisprosessia.

Hieronnassa keho öljytään luonnonmukaisella ayurvedisella yrttiöljyllä ja valmistetaan näin kivillä hieromiseen. Hieronta on miellyttävän tuntuista; lempeät, pitkät ja pyörivät liikeradat vaikuttavat rentouttavasti. Osa kivistä jätetään keholle tehostamaan niiden vaikutusta.

Huomioi, että hieronnan jälkeen hiukset ja iho ovat öljyiset ja vaatteet saattavat hieman tahriintua. Erityisesti kylmällä säällä huolehdi, että olet pukeutunut riittävän lämpimästi.

Ayurvedisen perinteen mukaan teen ayurvedahierontaa ainoastaan naisille.